Musicalvereniging On Stage

On Stage Muziek- en Musicaltheater

On Stage ontwikkelt musical- en muziektheaterproducties met talentvolle deelnemers en makers uit Tilburg en omgeving. Wij maken en tonen aan dat producties met maatschappelijke relevantie een impact hebben op deelnemer en publiek. De multidisciplinaire, vernieuwende en uitdagende voorstellingen worden gemaakt op unieke locaties die passen bij de thema’s van de voorstellingen en bij het DNA: brutaal en underground. Bij On Stage zit je dicht op de huid. Het brengt het publiek meer een ervaringsgevoel dan een beschouwende.

Onze missie bestaat er niet enkel uit deze voorstellingen te presenteren, maar ook om deelnemer en publiek uit te dagen de dialoog met elkaar aan te gaan. Binnen On Stage is de cast bovendien mede-eigenaar van het eindproduct en wordt van deelnemers eigen verantwoordelijkheid verwacht.

On Stage creëert een open en veilige omgeving waarin ieder deelnemer zichzelf kan zijn en zich durft uit te spreken – eenheid, gelijkwaardigheid en betrokkenheid zijn hierin belangrijke kernwaarden. On Stage verbindt en laat een passie voor musical- en muziektheater samenkomen. Binnen de organisatie ligt de focus niet alleen op talent. Kenmerkend voor de selectie van de deelnemers is dat de groepsdynamiek medebepalend is. De synergie tussen deelnemers is van wezenlijk belang.

Repetitielocatie:

CulTuur BSO Monopole, Langestraat 13, 5038 SB Tilburg

Repetitiedag en -tijd

dinsdagavond van 19.30  tot 22.00 uur

Categoriën:

dinsdag, avond, gemengd koor, muziektheater

Stuur ons een bericht:

Zuid Nederlands Kamerkoor

Zuid Nederlands Kamerkoor

ZNK

Het Zuid Nederlands Kamerkoor bestaat sinds 1970 . Het oogmerk was en is nog steeds de uitvoering van een breed koorrepertoire op hoog niveau. Van 2010 tot juni 2018 stond het koor o.l.v. Paul van Gulick. Sinds september 2018 is Rowan van der Westen de dirigent. Het ZNK is een vereniging waar zowel jong als oud van harte welkom is. Voor de leden staat het plezier in muziek maken en het bereiken van zo goed mogelijke kwaliteit centraal. Elk seizoen wordt er hard gewerkt aan uitvoeringen van velerlei soort zoals: grote werken met orkest, a capella werken en missen.Naast onze muzikale inzet vinden we het sociale aspect ook van groot belang. Na de repetities wordt regelmatig samen een borrel gedronken.

Correspondentieadres:

Zuid Nederlands Kamerkoor
t.a.v. Gertjan Exoo (secr.)
Kwendelhof 145
5044 EE Tilburg

Telefoonnummer:

013-4675707

Repetitielocatie:

Petrus en Pauluskerk, Vierwindenlaan 11, 5037 MN Tilburg

Repetitiedag en -tijd

Januari februari en maart 2019 op dinsdagavond van 20.00 tot 22.15 uur
Vanaf april 2019 weer op woensdagavond van 20.00 uur tot 22.15

Categoriën:

dinsdag, woensdag, avond, kamerkoor/vocaal ensemble, klassiek

Bogoroditsye Dyevo

met Paul van Gulick & het ZNK | ZNK 2016

Stuur ons een bericht:

Vocaal Ensemble Sotto Voce

ConservatoriumlaVocaal Ensemble Sotto Voce

Vocaal Ensemble Sotto Voce is een klein kamerkoor van 12 leden waarin ambitie en plezier in het zingen samenkomen. Het repertoire omvat muziek van oude en moderne componisten en zowel profane als religieuze werken. De voorkeur gaat uit naar meerstemmige a-capella werken, maar regelmatig wordt dit afgewisseld met stukken met instrumentale begeleiding.
Op de repetities wordt gewerkt aan stemvorming, ademhalingstechnieken en klankkleur. De repetities zijn serieus, maar er is volop ruimte voor een kwinkslag en een lach. Het ensemble staat onder leiding van Nadia Rutkovska en oefent elke dinsdagavond in de Conservatoriumlaan 175 te Tilburg. 

In 2022 viert het ensemble haar 25-jarig jubileum met een feestelijk concert.
Vocaal Ensemble Sotto Voce heeft nog ruimte voor nieuwe leden. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via onderstaande mogelijkheden.

Contactpersoon:

Janke Menger

Correspondentieadres:

Vocaal Ensemble Sotto Voce
Van Goghstraat 4
5161 VE Sprang-Capelle

Telefoonnummer:

06-23211678

Repetitielocatie:

Conservatoriumlaan 175, 5037 DS Tilburg

Repetitiedag en -tijd

dinsdagavond van 19.45 – 22.00 uur

Stuur ons een bericht:

Muzemento

Muzemento

Muzemento is een theaterkoor vol passie en muziek met een breed repertoire van Operette, Opera en Musical.

Elke 2 jaar brengen wij een productie waarbij iedereen de ruimte krijgt om zijn of haar talenten optimaal te gebruiken, zoals solozang, decorbouw, kledingontwerp etc.

Daarnaast geven wij jaarlijks een aantal uitvoeringen op verschillende locaties.
Samen wordt er elke week met veel plezier gewerkt om een goed resultaat te behalen.

MEER WETEN?   LAAT HET ONS WETEN.
PROEF DE SFEER!!!

Theaterkoor
Voor jou gaat het gordijn open

Wil jij elke week een avond ontspanning?
Kom dan bij ons zingen en proef de sfeer

Correspondentieadres:

Muzemento
t.a.v. Wim Driessen
Hoge Wal 106
5053AT Goirle

Telefoonnummer:

013 5302110 o 06 40588336

Repetitielocatie:

Het Kruispunt, Sinopelstraat 2, Tilburg

Repetitiedag en -tijd

dinsdagavond van 20.00 uur tot 22.30 uur

Stuur ons een bericht:

Mamaverhalenkoor

Mamaverhalenkoor

(De Kleurrijke Mama's Tilburg)

 

‘Wij zijn een multicultureel vrouwenkoor uit Tilburg. We hebben verschillende nationaliteiten, komen uit alle wijken van Tilburg, ook uit omliggende gemeenten.
In ons koor zitten vrouwen die moeite hebben met leren, maar ook vrouwen die hoogopgeleid zijn. We komen bij elkaar om onze wijsheden aan elkaar door te geven. Bij ons kun je je veilig en geborgen voelen.
We komen elke week bij elkaar, natuurlijk om te zingen, maar ook om elkaar te ontmoeten. We praten met elkaar over allerlei thema’s en zo komen we op ideeën voor nieuwe liedteksten. Omdat niet alle vrouwen gewend zijn om woorden te vinden voor hun gevoelens van vreugde en verdriet, worden schrijfworkshops gehouden en Astrid Seriese gaat met die teksten aan de slag en maakt er composities van. Zo zijn we bijvoorbeeld bezig geweest met ‘Waar kom je vandaan?’, ‘Waarom ben je naar hier gekomen?’ en ‘Wat is je droom?’. Hier zijn ondermeer de liederen ‘Lied voor Meltem’ en ‘Fundament’ uit voortgekomen. Het is elke keer weer een magisch moment als er een nieuw lied geboren wordt! Artistiek leider Lizet van Beek studeert de liederen in met het koor en leidt de repetities en de optredens. Berndine de Wolff begeleidt ons met accordeon.

Correspondentieadres:

Mamaverhalenkoor
t.a.v. Fransisca Holtrop-Martini
Coba Pulskenslaan 20
5025 WE Tilburg

Telefoonnummer:

0134632662

Repetitielocatie:

De Tongerlose Hoeve, Reitse Hoevenstraat 129,  5042 ED  Tilburg.

repetitiedag en -tijd

dinsdagavond van 19.30 uur tot 21.30 uur

Stuur ons een bericht: