De Kruikenzangers

De Kruikenzangers

Wie zijn wij:
Wij zijn een gemengd Smartlappenkoor uit Tilburg. Sinds 3 april 2001 staan wij bij de Kamer van Koophandel ingeschreven onder de naam “De Kruikenzangers”.
Op maandag is onze oefenavond onder leiding van onze muziekdocent Erik Potters en de accordeonisten Karel Steenbergen en Christa van den Broek. Wij treden regelmatig op bij diverse evenementen, zoals Festivals, Recepties, Havenfeesten en in de Verzorgingshuizen.
U bent van harte welkom om eens te komen luisteren en de sfeer te proeven tijdens een van onze oefenavonden. Zangervaring en noten lezen is niet nodig.
PLEZIER IN SAMEN ZINGEN WEL !!
Ook zullen wij blij zijn als er wat muzikanten interesse tonen om onze muzikanten Karel en Christa te komen ondersteunen.
Kijk ook eens op onze website.

Repetitielocatie:

De Pelgrimshoeve, Pelgrimsweg 27, 5018 EL Tilburg

Repetitiedag en -tijd

Maandag avond van 20:15 tot 22.15 uur

Categoriën:

Maandag, avond, gemengd koor, werelds

Stuur ons een bericht:

Liederenkring

Liederenkring

Gemengd koor De Liederenkring uit Udenhout bestaat sinds 1978.
De 25 enthousiaste leden zingen onder leiding van dirigent Jan Terpstra in hoofdzaak drie- en vierstemmige liederen uit het licht-klassieke repertoire.
Liederen van over de gehele wereld en uit alle muzikale periodes brengen zij a capella ten gehore; als een stuk daarom vraagt, is er een enkele keer ook muzikale begeleiding bij.
Jaarlijks verzorgt het koor twee concerten, een in het voorjaar en een in het najaar.
Vaak is het een muzikale ontmoeting met een ander muziekgezelschap.
De repetities van De Liederenkring zijn elke donderdag van 20.00 uur tot 22.00 uur en vinden plaats in Basisschool Kindcentrum de Mortel, Perweide 5, Udenhout.
Bent u nieuwsgierig geworden? En zingt u graag? U bent van harte welkom om tijdens een repetitie kennis te maken met de koorprakrijk van De Liederenkring.

Correspondentieadres:

Gemengd Koor de Liederenkring
Raadhuisstraat 25,
5056 HC Berkel-Enschot

Telefoonnummer:

013 5332137

Repetitielocatie:

Basisschool Kindcentrum de Mortel, Perweide 5, Udenhout

Repetitiedag en -tijd

donderdagavond van 20.00 tot 22.00 uur

Stuur ons een bericht:

Zanggroep Inbetween

Zanggroep Inbetween

Zanggroep Inbetween is een enthousiaste groep van 55 zangers en zangeressen, opgericht in september 1996. In de afgelopen jaren is Inbetween niet alleen in leden maar ook in kwaliteit en repertoire behoorlijk gegroeid. Heel belangrijk is ook de onderlinge sfeer en de gezelligheid in de groep. Samen zingen is vooral ook heel ontspannend en leuk. We repeteren elke maandagavond en borrelen ook regelmatig na. En dan is er het jaarlijkse etentje en de barbecue en de traditionele Nieuwjaarsborrel. En we repeteren niet voor niets, want we treden regelmatig op. Bijvoorbeeld in de concertzaal, een dorpsfeest of een speciale dienst in de kerk.
Sinds 1 oktober 2016 staat ons koor onder de bezielende en professionele leiding van Jack Breikers. Pianist Dirk van Erve is een solide en onmisbare pijler onder ons koor.

Correspondentieadres:

Zanggroep Inbetween
t.a.v. Esther Jonkers
Enschotsebaan 13
5056 SR Berkel-Enschot

Telefoonnummer

0135400335

Repetitielocatie:

Caeciliakerk, Kerkstraat 2, 5056 AC Berkel-Enschot

Repetitiedag en -tijd

Maandagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur
op de eerste van de maand is de repetitie van 20 uur tot 21.30 uur.
Daarna borrelen wij.

Stuur ons een bericht:

Mamaverhalenkoor

Mamaverhalenkoor

(De Kleurrijke Mama's Tilburg)

 

‘Wij zijn een multicultureel vrouwenkoor uit Tilburg. We hebben verschillende nationaliteiten, komen uit alle wijken van Tilburg, ook uit omliggende gemeenten.
In ons koor zitten vrouwen die moeite hebben met leren, maar ook vrouwen die hoogopgeleid zijn. We komen bij elkaar om onze wijsheden aan elkaar door te geven. Bij ons kun je je veilig en geborgen voelen.
We komen elke week bij elkaar, natuurlijk om te zingen, maar ook om elkaar te ontmoeten. We praten met elkaar over allerlei thema’s en zo komen we op ideeën voor nieuwe liedteksten. Omdat niet alle vrouwen gewend zijn om woorden te vinden voor hun gevoelens van vreugde en verdriet, worden schrijfworkshops gehouden en Astrid Seriese gaat met die teksten aan de slag en maakt er composities van. Zo zijn we bijvoorbeeld bezig geweest met ‘Waar kom je vandaan?’, ‘Waarom ben je naar hier gekomen?’ en ‘Wat is je droom?’. Hier zijn ondermeer de liederen ‘Lied voor Meltem’ en ‘Fundament’ uit voortgekomen. Het is elke keer weer een magisch moment als er een nieuw lied geboren wordt! Artistiek leider Lizet van Beek studeert de liederen in met het koor en leidt de repetities en de optredens. Berndine de Wolff begeleidt ons met accordeon.

Correspondentieadres:

Mamaverhalenkoor
t.a.v. Fransisca Holtrop-Martini
Coba Pulskenslaan 20
5025 WE Tilburg

Telefoonnummer:

0134632662

Repetitielocatie:

De Tongerlose Hoeve, Reitse Hoevenstraat 129,  5042 ED  Tilburg.

repetitiedag en -tijd

dinsdagavond van 19.30 uur tot 21.30 uur

Stuur ons een bericht:

Tilburgs Byzantijns Koor

Tilburgs Byzantijns Koor

TBK

Het Tilburgs Byzantijns Koor (TBK) is een gemengd koor, opgericht in 1944 door de paters Kapucijnen, om Byzantijnse vieringen van in Zuid-Nederland woonachtige Russische en Oekraïense immigranten mogelijk te maken. Het is het oudste koor in dit genre in Nederland en geniet landelijke en internationale bekendheid. Regelmatig verzorgen wij Byzantijnse vieringen en concerten. Het TBK zingt a capella ‘Muziek die de ziel beroert’. De gedachte hierbij is, dat alleen de menselijke stem via woorden betekenis kan voortbrengen èn muziek kan maken. Onze kennis en ervaring van deze bijzondere muziek van beroemde Russische en Oekraïense componisten beschouwen wij als ons muzikale erfgoed en willen wij op zo hoog mogelijk niveau ervaarbaar maken bij een breed publiek. Tijdens vieringen, concerten en op ‘nieuwe podia’ als radio, you-tube en tv. Het TBK werkt voortdurend aan verhoging van koorkwaliteit, o.a. door subsidiëren van zanglessen, inzet van externe professionals en zelfstudie mogelijkheden. Geïnteresseerden kunnen rekenen op begeleiding op maat bij het verwerven van onze specifieke vereiste vaardigheden en zijn van harte welkom tijdens een repetitie, workshop Russische koormuziek, viering of concert. Het TBK is ‘Meer dan een koor’.

Correspondentieadres:

Secretariaat Tilburgs Byzantijns Koor
t.a.v. Peter Baeten
Merkse 23
5032 CG Tilburg

 
Repetitielocatie:

Generalaat Fraters, Gasthuisring 5, 45041 DT Tilburg

Repetitiedag en -tijd

woensdagavond van 19:30 uur tot 21:45 uur

10-Nje-Ridaj

met Artist onbekend | uitgevoerd door Tilburgs Byzantijns Koor

Stuur ons een bericht: