Theaterkoor In Time

Theaterkoor In Time

Wij zijn een groep enthousiaste en getalenteerde vrouwen die graag zingen en van theater houden.

We zingen hedendaagse populaire muziek, maar ook cabaretliedjes maken steeds vaker onderdeel uit van ons repertoire. We zingen onze nummers meerstemmig tot zelfs zes-stemmig.

Wat ons onderscheidt van veel andere koren is, dat wij onze muziek op een verrassend speelse wijze verbinden met theaterelementen. Dit zorgt er voor dat een optreden van ons een ware belevenis is.

Repetitielocatie:

Wijkcentrum de Ypelaer, Corellistraat 10
Tilburg, 5049 EM

Repetitiedag en -tijd

maandagavond van 19.30 tot 21.30 uur

Categoriën:

maandag, avond, licht, vrouwenkoor

Stuur ons een bericht:

Gezelligheidskoor De Begonia’s

Gezelligheidskoor De Begonia's

Koor De Begonia’s is een gemengd gezelligheidskoor uit Tilburg, opgericht op 1 januari 1997. Het koor zingt voornamelijk Nederlandstalige liedjes met een lach en een traan, begeleid door muziekbanden. De 50 leden zijn enthousiaste amateurzangers, die het fijn vinden om samen te zingen en dit plezier graag willen delen met het publiek.

De Begonia’s treden vele malen per jaar op, met een bezetting van 30 à 40 zangers en zangeressen. Wij zingen voor zorgcentra, K.B.O. en De Zonnebloem, maar ook in cafés, op feestjes, kerstmarkten en korenfestivals. En altijd weten De Begonia’s, onder leiding van de dirigenten Wim Willart of Marian Wiltenburg, het publiek weer tot uitbundig meezingen te bewegen.

Repetitielocatie:

Den Herdgang, Berlagehof 60
Tilburg, 5041 JS

Repetitiedag en -tijd

donderdagavond van 19.30 tot 21.30 uur

Categoriën:

donderdag, avond, licht, gemengd koor

Stuur ons een bericht:

Mamaverhalenkoor

Mamaverhalenkoor

(De Kleurrijke Mama's Tilburg)

 

‘Wij zijn een multicultureel vrouwenkoor uit Tilburg. We hebben verschillende nationaliteiten, komen uit alle wijken van Tilburg, ook uit omliggende gemeenten.
In ons koor zitten vrouwen die moeite hebben met leren, maar ook vrouwen die hoogopgeleid zijn. We komen bij elkaar om onze wijsheden aan elkaar door te geven. Bij ons kun je je veilig en geborgen voelen.
We komen elke week bij elkaar, natuurlijk om te zingen, maar ook om elkaar te ontmoeten. We praten met elkaar over allerlei thema’s en zo komen we op ideeën voor nieuwe liedteksten. Omdat niet alle vrouwen gewend zijn om woorden te vinden voor hun gevoelens van vreugde en verdriet, worden schrijfworkshops gehouden en Astrid Seriese gaat met die teksten aan de slag en maakt er composities van. Zo zijn we bijvoorbeeld bezig geweest met ‘Waar kom je vandaan?’, ‘Waarom ben je naar hier gekomen?’ en ‘Wat is je droom?’. Hier zijn ondermeer de liederen ‘Lied voor Meltem’ en ‘Fundament’ uit voortgekomen. Het is elke keer weer een magisch moment als er een nieuw lied geboren wordt! Artistiek leider Lizet van Beek studeert de liederen in met het koor en leidt de repetities en de optredens. Berndine de Wolff begeleidt ons met accordeon.

Correspondentieadres:

Mamaverhalenkoor
t.a.v. Fransisca Holtrop-Martini
Coba Pulskenslaan 20
5025 WE Tilburg

Telefoonnummer:

0134632662

Repetitielocatie:

De Tongerlose Hoeve, Reitse Hoevenstraat 129,  5042 ED  Tilburg.

repetitiedag en -tijd

dinsdagavond van 19.30 uur tot 21.30 uur

Stuur ons een bericht:

Tilburgs Vrouwenkamerkoor Cantilare

Tilburgs Vrouwenkamerkoor Cantilare

Tilburgs Vrouwenkamerkoor Cantilare is een enthousiast, ambitieus kamerkoor dat in januari 2004 werd opgericht. Het koor staat onder leiding van Herma Timmer en bestaat uit 20 leden, verdeeld over de drie stemsoorten sopraan, mezzosopraan en alt. Er wordt zowel 3- als 4-stemmig gezongen. Wij organiseren één groot project per jaar en diverse kleinere optredens en workshops. Ons repertoire is breed met uitdagende en bijzondere stukken. Er wordt gerepeteerd in een prettige en ontspannen sfeer. Stemvorming en koorklank krijgen veel aandacht tijdens de repetities.

Correspondentieadres:

Monique Lambregts
Superior de Beerstraat 116
5046 HC Tilburg

Telefoonnummer:

0644236784

Repetitielocatie:

WIjkcentrum De Back
Schout Backstraat 33
5037 MJ TIlburg

Repetitiedag en -tijd

woensdagavond van 19.45 tot 22.00 uur

Stuur ons een bericht:

Des Unique

Des Unique

Ze heten niet voor niets Des Unique. Ieder van deze 16 Tilburgse zangeressen heeft dat ‘iets’, die unieke kwaliteit of uitstraling waardoor het geheel meer is dan de som van de delen. Samen zetten ze een sprankelende performance neer en staan ze garant voor muzikale kwaliteit. Des Unique zingt drie- tot negenstemmig, van gevoelige tot stevige nummers. Ze brengen graag uitdagende en verrassende arrangementen ten gehore, die steeds vaker speciaal voor hen worden geschreven. Van intiem concert tot grote voorstelling, Des Unique weet de juiste snaar te raken.

Wij zoeken versterking!

Hou je van meerstemmig zingen? Des Unique zoekt nieuwe zangeressen.
Wij zoeken meiden met zangervaring, die houden van meerstemmig zingen.
Het is handig als je van bladmuziek kunt zingen, maar niet noodzakelijk.

Repetitielocatie:

MFA Het Zuiderkwartier, Wassenaerlaan 38, Tilburg

Repetitiedag en -tijd

Maandagavond van 19.30 uur tot 21.30 uur

Stuur ons een bericht: