Gemengd Koor Cantiqua

Gemengd Koor Cantiqua

Cantiqua staat bekend om de hoge kwaliteit van zijn uitvoeringen tijdens missen en concerten. Cantiqua bestaat uit 2 afdelingen: Cantiqua Klassiek en Cantiqua Concert.

Cantiqua Klassiek zingt meerstemmige kerkmuziek in de Petrus Donderskerk aan de Enschotsestraat te Tilburg. Naast het verzorgen van de zang tijdens de eucharistievieringen in de ‘eigen’ kerk zingt ons koor ook regelmatig in andere parochiekerken in Tilburg en omstreken. Ook wordt er op verzoek gezongen bij uitvaarten, huwelijksmissen of huwelijksjubilea.
Iedereen die kan zingen,  kan en mag lid worden van dit koor. We repeteren om de 14 dagen op vrijdagavond. Dirigent is Gabrielka Clout. We verwelkomen u graag op onze repetities op vrijdagavond in MFA de Symfonie, Eilenbergstraat 250, Tilburg.

Cantiqua Concert is een concertkoor. Het staat onder leiding van Arjan van Baest en werkt met compacte repetitieperiodes. Cantiqua Concert richt zich op de meer ervaren koorzangers. Ieder project heeft een relatief korte voorbereidingstijd. Hierdoor moeten deelnemers in staat zijn om zich de muziek in vrij korte tijd eigen te maken. De huidige leden van Cantiqua vormen de vaste kern van Cantiqua Concert. Daarnaast sluiten, per concert, projectleden aan. Cantiqua concert repeteert op dinsdagavond ook in MFA de Symfonie.

In 2022 bestaat het koor 100 jaar en heeft ongeveer 35 actieve leden. Cantiqua probeert het musiceren op verantwoord niveau te combineren met de nodige gezelligheid onder elkaar. Het koor heeft diverse commissies, bijv. een activiteitencommissie en een concertcommissie. Vier keer per jaar verschijnt het verenigingsblad ‘DubbelFForte’ en een paar keer per jaar verschijnt een digitale nieuwsbrief. U kunt zich op de nieuwsbrief abonneren via onze website.

Nieuwe leden van alle stemsoorten zijn van harte welkom. Voor meer informatie kunt u terecht bij onze secretaris: 

Correspondentieadres:

Gemengd Koor Cantiqua
t.a.v. Joke van Knegsel
St. Willebrordstraat 47
5014 CA Tilburg

Telefoonnummer:

06-23850853

Repetitielocatie:

MFA de Symfonie, Eilenbergstraat 250, Tilburg

Repetitiedag en -tijd

Cantiqua Klassiek vrijdagavond van 20.00 uur tot 22.15 uur
Cantiqua Concert, dinsdagavond van 20.00uur tot 22.15uur

Stuur ons een bericht:

De Gouden Mix

De Gouden Mix

DGM

Vereniging De Gouden Mix is een Tilburgs muziektheatergezelschap opgericht in 2000, die seniorenorganisaties in Brabant op locatie entertainment biedt. Denk hierbij aan afdelingen van KBO, Zonnebloem, KVG, bewoners en bezoekers van zorgcentra. Dus allerlei organisaties van senioren met welke signatuur dan ook.

Ook onze 6e revueproductie ‘Kras op cruise’ is geheel in eigen beheer gerealiseerd. Het hele gezelschap gaat een cruise gaan maken langs de West- en Zuideuropese kust. Het decor verbeeldt de boeg van een cruiseschip compleet met brug en relingen. Tijdens deze reis zullen 6 landen worden bezocht. Sketches worden gespeeld en de landen worden bezongen. Natuurlijk spelen er zich hilarische taferelen af ingegeven door het feit dat het wel een zeer gemêleerd gezelschap betreft dat zich heeft aangemeld voor deze bijzondere cruise.
Onder de gasten bevindt zich een BN’er als mistery guest. Alle 40 liedjes in de revue zijn zeer herkenbaar en mogen worden meegezongen.

Op 6 en 7 oktober 2017 is deze productie in première gegaan. Tot eind 2019 gaat De Gouden Mix met deze revue weer vele Brabantse organisaties een uiterst plezierige middag bezorgen. Organisaties boeken een voorstelling en zorgen zelf voor publiek en geschikte locatie.

Correspondentieadres:

De Gouden Mix
Beethovenlaan 325
5011 LJ Tilburg

Telefoonnummer:

0134563285

Repetitielocatie:

Wijkcentrum ’t Sant, Beneluxlaan 74, 5042 WS Tilburg

Repetitiedag en -tijd

vrijdagmiddag van 13.30 uur tot 16.30 uur

Categorieën:

vrijdag, overdag, gemengd koor, muziektheater

Stuur ons een bericht: