Popkoor AkoorT

Popkoor AkoorT

Een energiek popkoor wat eigentijdse arrangementen zingt. Sinds de oprichting in 2010 zijn we al diverse malen in de prijzen gevallen bij grote korenfestivals.
Behalve aan de muziek schenken we ook veel aandacht aan onze uitstraling door middel van passende choreo’s en stijlvolle maar opvallende kleding.
Onze kernwaarden: passie, state-of-the-art en verrassend.

Repetitielocatie:

Werkplaats voor Amateurkunst, Ledeboerstraat 5, 5048 AC Tilburg

Repetitiedag en -tijd

woensdagavond van 20.00 tot 22.15 uur

Categoriën:

woensdag, avond, gemengd koor, licht

Stuur ons een bericht:

Zuid Nederlands Kamerkoor

Zuid Nederlands Kamerkoor

ZNK

Het Zuid Nederlands Kamerkoor bestaat sinds 1970 . Het oogmerk was en is nog steeds de uitvoering van een breed koorrepertoire op hoog niveau. Van 2010 tot juni 2018 stond het koor o.l.v. Paul van Gulick. Sinds september 2018 is Rowan van der Westen de dirigent. Het ZNK is een vereniging waar zowel jong als oud van harte welkom is. Voor de leden staat het plezier in muziek maken en het bereiken van zo goed mogelijke kwaliteit centraal. Elk seizoen wordt er hard gewerkt aan uitvoeringen van velerlei soort zoals: grote werken met orkest, a capella werken en missen.Naast onze muzikale inzet vinden we het sociale aspect ook van groot belang. Na de repetities wordt regelmatig samen een borrel gedronken.

Correspondentieadres:

Zuid Nederlands Kamerkoor
t.a.v. Gertjan Exoo (secr.)
Kwendelhof 145
5044 EE Tilburg

Telefoonnummer:

013-4675707

Repetitielocatie:

Petrus en Pauluskerk, Vierwindenlaan 11, 5037 MN Tilburg

Repetitiedag en -tijd

Januari februari en maart 2019 op dinsdagavond van 20.00 tot 22.15 uur
Vanaf april 2019 weer op woensdagavond van 20.00 uur tot 22.15

Categoriën:

dinsdag, woensdag, avond, kamerkoor/vocaal ensemble, klassiek

Bogoroditsye Dyevo

met Paul van Gulick & het ZNK | ZNK 2016

Stuur ons een bericht:

Tilburgs Byzantijns Koor

Tilburgs Byzantijns Koor

TBK

Het Tilburgs Byzantijns Koor (TBK) is een gemengd koor, opgericht in 1944 door de paters Kapucijnen, om Byzantijnse vieringen van in Zuid-Nederland woonachtige Russische en Oekraïense immigranten mogelijk te maken. Het is het oudste koor in dit genre in Nederland en geniet landelijke en internationale bekendheid. Regelmatig verzorgen wij Byzantijnse vieringen en concerten. Het TBK zingt a capella ‘Muziek die de ziel beroert’. De gedachte hierbij is, dat alleen de menselijke stem via woorden betekenis kan voortbrengen èn muziek kan maken. Onze kennis en ervaring van deze bijzondere muziek van beroemde Russische en Oekraïense componisten beschouwen wij als ons muzikale erfgoed en willen wij op zo hoog mogelijk niveau ervaarbaar maken bij een breed publiek. Tijdens vieringen, concerten en op ‘nieuwe podia’ als radio, you-tube en tv. Het TBK werkt voortdurend aan verhoging van koorkwaliteit, o.a. door subsidiëren van zanglessen, inzet van externe professionals en zelfstudie mogelijkheden. Geïnteresseerden kunnen rekenen op begeleiding op maat bij het verwerven van onze specifieke vereiste vaardigheden en zijn van harte welkom tijdens een repetitie, workshop Russische koormuziek, viering of concert. Het TBK is ‘Meer dan een koor’.

Correspondentieadres:

Tilburgs Byzantijns Koor
t.a.v. Frans Meulendijks
Postbus 4254
5004 JG Tilburg

Repetitielocatie:

Generalaat Fraters, Gasthuisring 5, 45041 DT Tilburg

Repetitiedag en -tijd

woensdagavond van 19:30 uur tot 21:45 uur

10-Nje-Ridaj

met Artist onbekend | uitgevoerd door Tilburgs Byzantijns Koor

Stuur ons een bericht:

Tilburgs Vrouwenkamerkoor Cantilare

Tilburgs Vrouwenkamerkoor Cantilare

Tilburgs Vrouwenkamerkoor Cantilare is een enthousiast, ambitieus kamerkoor dat in januari 2004 werd opgericht. Het koor staat onder leiding van Herma Timmer en bestaat uit 20 leden, verdeeld over de drie stemsoorten sopraan, mezzosopraan en alt. Er wordt zowel 3- als 4-stemmig gezongen. Wij organiseren één groot project per jaar en diverse kleinere optredens en workshops. Ons repertoire is breed met uitdagende en bijzondere stukken. Er wordt gerepeteerd in een prettige en ontspannen sfeer. Stemvorming en koorklank krijgen veel aandacht tijdens de repetities.

Correspondentieadres:

Monique Lambregts
Superior de Beerstraat 116
5046 HC Tilburg

Telefoonnummer:

0644236784

Repetitielocatie:

WIjkcentrum De Back
Schout Backstraat 33
5037 MJ TIlburg

Repetitiedag en -tijd

woensdagavond van 19.45 tot 22.00 uur

Stuur ons een bericht:

Andantino

Andantino

Het Andantinokoor uit Udenhout bestaat al meer dan 30 jaar. Het koor heeft de laatste jaren hard gewerkt aan kwaliteit en performance. Onder de professionele leiding van dirigent Ralf van Dorst-van der Sanden en de pianist/arrangeur Marco Hoogerheide is een gevarieerd repertoire opgebouwd. Het repertoire dat meestal vierstemmig wordt vertolkt is heel breed:  van musical tot popmuziek, van ballads tot gospels. Andantino is een gezellig en bruisend koor. Het koor geniet niet alleen regionale bekendheid, maar geeft ook invulling aan zijn maatschappelijke betrokkenheid met o.a. optredens in zorginstellingen. De muziektheatervoorstellingen, de meezingavonden en de uitwisselingsconcerten zijn de meest herkenbare optredens en zorgen voor vele trouwe fans. Er zijn in de loop van de jaren al diverse grote muziektheaterproducties gepresenteerd. Mooie herinneringen hebben we aan een bijzondere versie van het passieverhaal  in de openluchtvoorstelling De Passion. Alle producties zijn steeds geheel in eigen beheer opgezet. Uiteraard staat ook het plezier voor de leden om samen met muziek bezig te zijn hoog in het vaandel. Andantino gaat dan ook graag steeds nieuwe uitdagingen aan.

Repetitielocatie:

Ontmoetingscentrum ’t Plein, Tongerloplein, 5071 CX Udenhout

Repetitiedag en -tijd

woensdagavond van 20.15 tot 22.15 uur

 

monddood en the show must go on

met onbekend | uitgevoerd door Andantino Koor

Stuur ons een bericht: