Ad Parnassum

Kamerkoor Ad Parnassum

Wij zijn een groep ervaren ensemblezangers uit de provincie Noord-Brabant. We zingen geestelijke en profane muziek op een hoog niveau. Regelmatig brengen we onbekende hedendaagse muziek ten gehore, maar we verrassen u ook graag met indrukwekkende muziek uit vergeten muziekarchieven. De nadruk in ons repertoire ligt op werk van Nederlandse en Vlaamse componisten.

Ad Parnassum is in 1980 opgericht door het echtpaar Pieter van Moergastel en Lia Lighthart.
De muzikale leiding is sinds 1997 in handen van Anthony Zielhorst.

Repetitielocatie:

Mariahof, Bredaseweg 568, Tilburg

Repetitiedag en -tijd

donderdagavond van 19.15 tot 22.15 uur

Categoriën:

donderdag, avond, kamerkoor/vocaal ensemble, klassiek

Stuur ons een bericht:

Bachcantates Tilburg

Bachcantates Tilburg

Johann Sebastian Bach schreef ruim 200 cantates voor de kerkelijke erediensten. Bachcantates Tilburg heeft zich sinds het jaar 2001 als opdracht gesteld deze cantates in een reeks van jaren tot uitvoering te brengen. Elke twee maanden geven we een concertuitvoering van twee cantates  in de Heikese of in de Broekhovense Kerk.
Bachcantates Tilburg geeft ervaren amateurzangers een gelegenheid om de bachcantates in een professionele setting te zingen. Wij organiseren per concert een zeer goed orkest en solisten. Het koor vervolmaakt de uitvoering.
Bachcantates Tilburg heeft een projectkoor, de concrete samenstelling van het koor wordt per cantate gemaakt. We verwachten dat zangers thuis het stuk instuderen, zodat op de –eenmalige!- repetitie gewerkt kan worden aan uitspraak, klank en interpretatie. Op de dag van de uitvoering is er een generale repetitie. Iedereen met een goede stem en voldoende ervaring kan zich aanmelden.

Repetitielocatie:

Mariëngaarde, Burgemeester Damsstraat 15, 5037 NP Tilburg

Repetitiedag en -tijd

op zaterdag voorafgaand aan het concert van 10.30 tot 13.00 uur

Categoriën:

zaterdag, overdag, gemengd koor, klassiek

Stuur ons een bericht:

Zuid Nederlands Kamerkoor

Zuid Nederlands Kamerkoor

ZNK

Het Zuid Nederlands Kamerkoor bestaat sinds 1970 . Het oogmerk was en is nog steeds de uitvoering van een breed koorrepertoire op hoog niveau. Van 2010 tot juni 2018 stond het koor o.l.v. Paul van Gulick. Sinds september 2018 is Rowan van der Westen de dirigent. Het ZNK is een vereniging waar zowel jong als oud van harte welkom is. Voor de leden staat het plezier in muziek maken en het bereiken van zo goed mogelijke kwaliteit centraal. Elk seizoen wordt er hard gewerkt aan uitvoeringen van velerlei soort zoals: grote werken met orkest, a capella werken en missen.Naast onze muzikale inzet vinden we het sociale aspect ook van groot belang. Na de repetities wordt regelmatig samen een borrel gedronken.

Correspondentieadres:

Zuid Nederlands Kamerkoor
t.a.v. Gertjan Exoo (secr.)
Kwendelhof 145
5044 EE Tilburg

Telefoonnummer:

013-4675707

Repetitielocatie:

Petrus en Pauluskerk, Vierwindenlaan 11, 5037 MN Tilburg

Repetitiedag en -tijd

Januari februari en maart 2019 op dinsdagavond van 20.00 tot 22.15 uur
Vanaf april 2019 weer op woensdagavond van 20.00 uur tot 22.15

Categoriën:

dinsdag, woensdag, avond, kamerkoor/vocaal ensemble, klassiek

Bogoroditsye Dyevo

met Paul van Gulick & het ZNK | ZNK 2016

Stuur ons een bericht:

Tilburgs Vocaal Ensemble

Tilburgs Vocaal Ensemble

TVE

TVE is in 1970 opgericht als ensemble van de Muziekschool en vanaf 2012 een zelfstandige vereniging. Het koor zingt werken uit de gehele koorliteratuur. Ramon van den Boom is vanaf 2006 de dirigent. Onder zijn leiding geeft het koor bijzondere, verrassende en ontroerende concerten. Voorbeelden hiervan zijn “Vrijheid” (in Kennismakerij) in 2015. In 2016 “Midzomerlicht”:een combinatie van Scandinavische film, lunch en concert in Cinecitta. In 2017 nam het TVE deel aan de finale van het Nederlands Koor Festival. Daaruit vloeide voort een optreden samen met het Nederlands kamerkoor in Theaters Tilburg. Op 29 oktober 2017 volgt de uitvoering van de Mariavespers van Monteverdi in hetzelfde theater.

Correspondentieadres

Tilburgs Vocaal Ensemble
t.a.v. Anneke v.d. Ven-Verkuijlen
De Ripsstraat 11
5051 BB Goirle

Telefoonnummer

0135343254

Repetitielocatie:

Het Cenakel, Cenakel , 5022 KK Tilburg

Repetitiedag en -tijd

maandagavond van 19.45 tot 22:15 uur

Categoriën:

maandag, avond, kamerkoor/vocaal ensemble, klassiek

Stuur ons een bericht:

Vocaal Ensemble Sotto Voce

Vocaal Ensemble Sotto Voce

Vocaal Ensemble Sotto Voce is een klein kamerkoor van 20 leden waarin ambitie en plezier in het zingen samenkomen. Het repertoire omvat muziek van oude en moderne componisten en zowel profane als religieuze werken. De voorkeur gaat uit naar meerstemmige a-capella werken, maar regelmatig wordt dit afgewisseld met stukken met instrumentale begeleiding.
Op de repetities wordt gewerkt aan zaken als stemvorming, ademhalingstechnieken en klankkleur. De repetities zijn serieus, maar er is volop ruimte voor een kwinkslag en een lach. Het ensemble staat onder leiding van Herma Timmer en oefent elke dinsdagavond in de kapel van Zorgcentrum Notre Dame.
In 2017 viert het ensemble haar 20-jarig jubileum met een feestelijk concert.
Vocaal Ensemble Sotto Voce heeft nog ruimte voor nieuwe leden. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via onderstaande mogelijkheden.

Contactpersoon:

Janke Menger

Correspondentieadres:

Vocaal Ensemble Sotto Voce
Van Goghstraat 4
5161 VE Sprang-Capelle

Telefoonnummer:

0416-785032

Repetitielocatie:

Zorgcentrum Notre Dame, St. Oloflaan 1, 5037 EP Tilburg

Repetitiedag en -tijd

dinsdagavond van 19.45 – 22.00 uur

Stuur ons een bericht: