T-SiNG!

T-SiNG!

2017- 2018 HOLLAND HARMONY GOLD MEDALLIST

T-SING!
Een bijzonder en gezellig mannenkoor

T-SING! is een enthousiast en eigenzinnig a-capella mannenkoor met bekend en minder bekend repertoire over lief en leed, recht vanuit het hart. Het repertoire bestaat uit barbershopmuziek, close harmony, arrangementen van popsongs en vocal jazz.
Barbershop is een vierstemmige a capella-zangstijl, die begin 20e eeuw in de Verenigde Staten is ontstaan. Wachtend bij de kapper zongen mannen in kwartet een mix van gospel, Ierse ballades en musicalklassiekers. Tegenwoordig zijn er ook vrouwen- en gemengde barbershopkwartetten en -koren en wordt het genre wereldwijd beoefend.

Sinds de oprichting in 2011 werkt het koor aldoor aan een gevarieerd barbershop- en a-capellarepertoire en aan een oprechte en energiede presentatie, wat het optreden voor zangers en publiek tot een ware belevenis maakt.

Onder leiding van Demelza van der Lans zijn we in het nieuwe seizoen weer vol passie aan de slag gegaan met ons repertoire. We streven naar uitbreiding van het aantal leden, dus ben je geïnteresseerd, dan ben je altijd van harte welkom on eens te komen luisteren en meedoen tijdens onze repetities.

De mannen staan voor kwaliteit en vinden het leuk om te performen en zich van andere zangers. Samen brengen ze iets bijzonders op de planken wat mensen ontroert, opwindt, verstilt en meesleept !
Onze gemotiveerde zangers komen uit verschillende provincies naar Berkel-Enschot voor de donderdagse repetitie.

Heb je ervaring als koorzanger en ben je nieuwsgierig geworden naar T-SING! ? Zoek jij een nieuwe zang-uitdaging en lijkt het je leuk onderdeel te zijn van dit bijzonder koor, kom dan eens geheel vrijblijvend naar een repetitie om kennis te maken, repeteer gerust eens mee en ontdek wat het is om met ons het plezier van zingen te ervaren.

Correspondentieadres:

T-Sing!
Abcovenseweg 19
5051 PT Goirle (NB)

Telefoonnummer

0651854299

Repetitielocatie:

Parochiezaal Sint Willibrord, Sint Willibrordustraat 3, 5056 HS Berkel-Enschot

Repetitiedag en -tijd

Donderdagavond van 22.00 uur tot 22.30 uur

Stuur ons een bericht:

Zanggroep Inbetween

Zanggroep Inbetween

Zanggroep Inbetween is een enthousiaste groep van 55 zangers en zangeressen, opgericht in september 1996. In de afgelopen jaren is Inbetween niet alleen in leden maar ook in kwaliteit en repertoire behoorlijk gegroeid. Heel belangrijk is ook de onderlinge sfeer en de gezelligheid in de groep. Samen zingen is vooral ook heel ontspannend en leuk. We repeteren elke maandagavond en borrelen ook regelmatig na. En dan is er het jaarlijkse etentje en de barbecue en de traditionele Nieuwjaarsborrel. En we repeteren niet voor niets, want we treden regelmatig op. Bijvoorbeeld in de concertzaal, een dorpsfeest of een speciale dienst in de kerk.
Sinds 1 oktober 2016 staat ons koor onder de bezielende en professionele leiding van Jack Breikers. Pianist Dirk van Erve is een solide en onmisbare pijler onder ons koor.

Correspondentieadres:

Zanggroep Inbetween
t.a.v. Esther Jonkers
Enschotsebaan 13
5056 SR Berkel-Enschot

Telefoonnummer

0135400335

Repetitielocatie:

Caeciliakerk, Kerkstraat 2, 5056 AC Berkel-Enschot

Repetitiedag en -tijd

Maandagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur
op de eerste van de maand is de repetitie van 20 uur tot 21.30 uur.
Daarna borrelen wij.

Stuur ons een bericht:

Meezingkoor Meepesaant

Meezingkoor Meepesaant

Op de 1e plaats een gezelligheidskoor. Onze leden, variërend in leeftijd tussen de 38 en 85 jaar, hebben heel veel plezier in het zingen.
Opgericht op 1 februari 2010 met een klein aantal leden zijn wij uitgegroeid naar een koor van 52 personen.

Correspondentieadres:

Meezingkoor Meepesaant
t.a.v. Jolanda van Horen
Kruidenlaan 35
5044 CA Tilburg

Telefoonnummer:

06-21920075.

Repetitielocatie:

MFA Het Kruispunt, Sinopelstraat 1, 5044 KP Tilburg

Repetitiedag en -tijd

Donderdagavond van 19.30 uur tot 21.30 uur

Stuur ons een bericht:

Vocaal Ensemble Sotto Voce

ConservatoriumlaVocaal Ensemble Sotto Voce

Vocaal Ensemble Sotto Voce is een klein kamerkoor van 12 leden waarin ambitie en plezier in het zingen samenkomen. Het repertoire omvat muziek van oude en moderne componisten en zowel profane als religieuze werken. De voorkeur gaat uit naar meerstemmige a-capella werken, maar regelmatig wordt dit afgewisseld met stukken met instrumentale begeleiding.
Op de repetities wordt gewerkt aan stemvorming, ademhalingstechnieken en klankkleur. De repetities zijn serieus, maar er is volop ruimte voor een kwinkslag en een lach. Het ensemble staat onder leiding van Nadia Rutkovska en oefent elke dinsdagavond in de Conservatoriumlaan 175 te Tilburg. 

In 2022 viert het ensemble haar 25-jarig jubileum met een feestelijk concert.
Vocaal Ensemble Sotto Voce heeft nog ruimte voor nieuwe leden. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via onderstaande mogelijkheden.

Contactpersoon:

Janke Menger

Correspondentieadres:

Vocaal Ensemble Sotto Voce
Van Goghstraat 4
5161 VE Sprang-Capelle

Telefoonnummer:

06-23211678

Repetitielocatie:

Conservatoriumlaan 175, 5037 DS Tilburg

Repetitiedag en -tijd

dinsdagavond van 19.45 – 22.00 uur

Stuur ons een bericht:

Des Unique

Des Unique

Ze heten niet voor niets Des Unique. Ieder van deze 16 Tilburgse zangeressen heeft dat ‘iets’, die unieke kwaliteit of uitstraling waardoor het geheel meer is dan de som van de delen. Samen zetten ze een sprankelende performance neer en staan ze garant voor muzikale kwaliteit. Des Unique zingt drie- tot negenstemmig, van gevoelige tot stevige nummers. Ze brengen graag uitdagende en verrassende arrangementen ten gehore, die steeds vaker speciaal voor hen worden geschreven. Van intiem concert tot grote voorstelling, Des Unique weet de juiste snaar te raken.

Wij zoeken versterking!

Hou je van meerstemmig zingen? Des Unique zoekt nieuwe zangeressen.
Wij zoeken meiden met zangervaring, die houden van meerstemmig zingen.
Het is handig als je van bladmuziek kunt zingen, maar niet noodzakelijk.

Repetitielocatie:

MFA Het Zuiderkwartier, Wassenaerlaan 38, Tilburg

Repetitiedag en -tijd

Maandagavond van 19.30 uur tot 21.30 uur

Stuur ons een bericht: