Gemengd Koor De Bron

GKDB

Gemengd Koor De Bron (GKDB) is opgericht in 2012 en is een fusiekoor van Gemengd Koor Vredeskerk en RK Koor Gasgothé. Het koor verzorgt 2x per maand de eucharistievieringen in de Dionysius Kerk in de Goirkestraat. Het repertoire bestaat dan ook voornamelijk uit kerkmuziek van klassieke componisten, maar ook van hedendaagse, zoals Harry Swinkels en Herman Finkers. Een paar keer per jaar zingen we in andere kerken in Tilburg. Op verzoek verzorgen we ook uitvaarten of huwelijksmissen.

De profane muziek is ons ook niet vreemd. Naast kerstconcerten, geven wij ook regelmatig concerten waar dan o.a. de Tilburg dialect liederen (gecomponeerd door Harry Swinkels) worden gezongen. Ook proberen wij jong, aankomend talent een podium te bieden. Deze concerten zijn gratis toegankelijk.

Ons koor bestaat op dit moment (mei 2022) uit 29 actieve leden. Als u interesse hebt, kom dan op dinsdagavond om 20.00 u een keertje luisteren. Na afloop drinken we gezamenlijk een kopje koffie/thee, want het sociale gebeuren vinden wij ook belangrijk.

Repetitielocatie:

Goirkese kerk (H. Dionysiuskerk), Goirkestraat 68 te Tilburg

Repetitiedag en -tijd

dinsdagavond van 20:00 uur tot 21:30 uur

Categoriën:

dinsdag, avond, gemengd koor, religieus

Stuur ons een bericht: