Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Voorronde van het NKF 2017-2018

20 januari

Evenement Navigatie

Noteer alvast in uw agenda: 20 januari 2018 vinden de voorrondes plaats voor het NKF 2018

NKF 2017-2018

(bron: www.nederlandskoorfestival.nl)

12 Provinciale Korenfestivals tijdens NKF 2017-2018!

Op zoek naar “Het Beste Koor van Nederland” organiseert het NKF in iedere provincie een korenfestival, waarin meedoen als koor centraal staat en het winnen van de titel “Beste Koor van jouw Provincie” de slagroom op de taart kan worden.  Inschrijving is voor alle provincies gestart en staat open voor alle Nederlandse amateurkoren. Alle winnaars van de Provinciale NKF Competities worden toegelaten tot de Landelijke NKF Finale in mei/juni 2018!

MELD JOUW KOOR HIER AAN!

NIEUW: Inclusief coaching voor alle deelnemende koren

Natuurlijk is het leuk om samen de spanning van de competitie te ervaren. Maar meedoen aan het Nederlands Koorfestival doe je vooral om die objectieve NKF Beoordeling, zodat je precies weet waar je als koor en dirigent goed in bent en waar je nog wat bij zou kunnen leren. Om je daarbij nog een stevige steun in de rug te geven krijgt ieder deelnemend koor een gratis coaching aangeboden. Coaching wordt op 2 niveau’s aangeboden: een gratis NKF Basis-caching en een intensieve coaching met grote korting. Je mag de coaching voorafgaand aan deelname aan jouw Provinciale NKF Competitie invullen, zodat je optimaal bent voorbereid. Je mag er echter ook voor kiezen om de coaching naar aanleiding van het juryadvies na afloop van de competitie in te vullen. Meer over de NKF Coaching vind je vanaf half maart elders op de website.

Deelnamekosten NKF 2017-2018

Deelname aan het NKF 2017-2018 is afhankelijk van de grootte van het koor en is opgebouwd uit twee onderdelen:

  • 150 euro voor deelname aan de competitie, inclusief een NKF Basis-coaching
  • 5 euro entree per koorlid (normale entreeprijs is 10 euro).

De deelnamefee is inclusief een professionele NKF Basis-coaching en geeft bovendien bij het winnen van de provinciale competitie kosteloos recht op deelname aan de landelijke NKF Finale in mei/juni. De koorleden kunnen het hele korenfestival op die dag als reguliere bezoeker bijwonen.

Deelname met eigen video-opname

Voor de Provinciale NKF Competities is het vanaf 2017-2018 ook mogelijk om deel te nemen middels een eigen opname. Aan deze opname zijn dezelfde wedstrijdreglementen verbonden als aan live-deelname. De opname moet voldoen aan technische kwaliteitseisen met betrekking tot beeld en geluid. De opnames worden tijdens de live-deelname in de zaal op groot scherm getoond en door de jury beoordeeld. Meer over de mogelijkheden voor deelname met een videoregistratie volgt spoedig!

De entreeprijs voor koorleden is uiteraard niet van toepassing op deelname met eigen video-opname. Leden van deelnemende koren via video-opname die de Provinciale NKF Competitie willen bezoeken, zullen echter wel de volledige entreeprijs moeten betalen. Indien een koor na videodeelname tot de Landelijke NKF Finale wordt toegelaten, wordt per koorlid de entreeprijs met korting alsnog in rekening gebracht.

Data van de Provinciale NKF Competities 2017-2018 (onder voorbehoud!)

Het spits wordt op zaterdag 7 oktober 2017 afgebeten door de provincie Limburg, de thuisprovincie van de winnaar Koor van het Jaar 2016: Vocal Ensemble Quint o.l.v. Esther Zaad. De Provinciale NKF Competitie Limburg wordt in samenwerking met VNK Limburg georganiseerd.

Aansluitend worden tot en met april twee provinciale competities per maand georganiseerd Winnaars mogen zich 2 jaar lang Het Beste Koor van de Provincie noemen! Aansluitend wordt in april 2018 een landelijke herkansing georganiseerd. De Landelijke NKF Finale heeft eind mei/begin juni 2018 plaats.

Gegevens

Datum:
20 januari
Evenement Categorieën:
,
Website:
http://www.nederlandskoorfestival.nl/nkf-2017-2018/

Organisator

Stichting Nederlands Koor Festival (NKF)
E-mail:
info@nederlandskoorfestival.nl
Website:
www.nederlandskoorfestival.nl