Het Nederlands Kamerkoor nodigt de leden van de FTZ te nemen aan een “Zingdag” op zaterdag 12 mei 2018.

Op zaterdag 12 mei, voorafgaand aan het concert ‘Maarten Engeltjes & Lavinia Meijer’, zijn zangers van elk niveau van harte welkom in Concertzaal Tilburg voor een speciale regionale Zingdag. De dag staat in het teken van de Amerikaanse koormuziek, aansluitend bij het programma van het Nederlands Kamerkoor die avond. Onder leiding van vier zangers van het Nederlands Kamerkoor (Cressida Sharp, Elsbeth Gerritsen, Stefan Berghammer en Kees Jan de Koning) bestuderen we deze dag prachtige werken uit de 20e eeuwse Amerikaanse koormuziek. Na afloop sluiten we de dag af met een korte presentatie in de Concertzaal, en kunt u genieten van het concert van het Nederlands Kamerkoor i.s.m. Maarten Engeltjes en Lavinia Meijer (kijk hier voor meer informatie over dit concert).

De stukken die deze dag worden behandeld zijn:
This Marriage van Eric Whitacre
To be Sung on the Water – Samuel Barber
Remember not, Lord, our Offences – Henry Purcell
O Magnum Mysterium – Morten Lauridsen

Het programma van de dag:
12:30 deuren open, koffie/thee
13:00 aanvang, warming-up
13:30 repertoireverkenning o.l.v. Kees Jan de Koning
14:15 stemgroeprepetities o.l.v. de verschillende zangers van het NKK
15:00 pauze, koffie/thee
15:30 stemgroeprepetities o.l.v. de verschillende zangers van het NKK
16:15 gezamenlijke slotrepetitie o.l.v. Kees Jan de Koning
17:30 einde Zingdag, mogelijkheid tot diner
19:30 verzamelen voor gezamenlijke presentatie
20:00 presentatie in de Concertzaal voor publiek van het NKK
20:30 Concert: NKK, Maarten Engeltjes en Lavinia Meijer

Wanneer u aan onderstaand programma van deze “Zingdag” wilt deelnemen en het concert van het NKK met Maarten Engeltjes en Lavina Meijer op die avond wilt bijwonen kunt u gebruik maken van een aan de bij de FTZ aangesloten koren/koorleden aangeboden korting.

De prijs voor deze dag is dan € 37,50, dat is inclusief digitale bladmuziek, audiofiles voor het oefenen, 3 consumpties en een 1e-rangs concertkaartje. Vrienden van deelnemers mogen bovendien voor de kortingsprijs van €13,50 een concertkaartje kopen. Als u belangstelling heeft voor deze dag kunt u bij het secretariaat van de FTZ een kortingscode opvragen door een mail te sturen aan: secretariaat@ftz-tilburg.nl

Tickets voor de “Zingdag” op 12 mei 2018 zijn verkrijgbaar via  https://www.nederlandskamerkoor.nl/zingdag-tilburg/